Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нардепи й VIP-уболівальники збираються літати над Києвом на вертольоті

П'ятниця, 8 червня 2012, 11:59

Із відкриттям вертодрома неподалік Верховної Ради, літати над Києвом у своїх потребах планують політики й VIP-уболівальники.

"Я тепер на роботу буду літати на вертольоті. А що? Краще, ніж стояти в заторах, особливо зараз, коли весь центр перекритий", - розповів "Сегодня" на умовах анонімності один із народних депутатів.

Донедавна у столиці було 3 вертодроми: на території Центру серця (Братиславська), у Гідропарку й Жулянах. За словами політика й гонщика Євгена Червоненка, є вертолітний майданчик у Конча-Заспі. Вертодроми є практично в усіх елітних селищах під столицею, зазначає газета.

У фірмах, які здають аеротранспорт в оренду, констатують, що інтерес до вертольотів останнім часом досить пожвавився.

"У Києві літати на вертольотах стали в 3 рази більше", - каже екс-гендиректор "Жулян" Сергій Нікіфоров.

Літають в основному бізнесмени й депутати. А ось на чемпіонат "Євро-2012" уже зарезервовані практично всі вертольоти – для VIP-персон.

"На всі дні матчів машин уже немає! Навіть просили у колег в оренду вертольоти, щоб задовольнити попит. Найближчим часом будемо закуповувати нові машини, такий ажіотаж", - сказали в компанії, яка надає послуги повітряного таксі.

Орендувати повітряне таксі можна в середньому за $1000 - 2000 на годину. Усе залежить від марки вертольота й відстані.

"Якщо вам треба від аеропорту на НСК, то можна приземлитися в Гідропарку або в Жулянах. Це коштує 300 євро. Причому в Жулянах краще, бо не треба буде по заторах через міст переїжджати", - каже власник вертольота.

"Щойно отримаємо дозвіл приземлятися на Парковій алеї, то буде ще краще. На висотках нам поки приземлятися не дозволяють, та й літати можна тільки уздовж русла Дніпра й над Окружною", - додає він.

Євген Червоненко зізнається: "Якби мені знадобилося терміново кудись їхати у справах, то я б обрав вертоліт".

Не відмовився б від польотів і екс-прокурор Святослав Піскун: "Якщо знадобиться на велику відстань, то обов'язково полечу. Головне, щоб машини перевіряли".

А "литвинівець" Олег Зарубінський каже, що для нього літати за такі гроші дорого. "Але якщо приїде іноземна делегація, то ніж кортежами займати дороги, нехай пересядуть на вертоліт", - погоджується він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування