Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ знайшла привід не відправляти до Італії документи по Мельниченку?

Четвер, 9 серпня 2012, 14:23

У Генпрокуратурі заявляють, що поки не можуть проінформувати Італію про деталі звинувачень, пред'явлених екс-майору держохорони Миколі Мельниченку.

Про це заявив керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко в коментарі Комерсант-Україна.

"Справа в тому, що Мельниченко поки що затриманий, а не заарештований. І тільки в разі якщо суд в Італії ухвалить рішення про екстрадиційний арешт Мельниченка, Україні буде дано 40 днів на передачу документів", - сказав він.

"Після цього СБУ, у провадженні якої перебуває справа, формує пакет документів і через Генпрокуратуру передає їх в Італію", - пояснив "Бойченко.

За його словами, перешкодою для зміни статусу Миколи Мельниченка є його заяви про політичне переслідування.

"Чекаємо 16 числа, коли в Неаполі будуть розглядатися ці заяви", - додав він.

Рішення по суті у справі про екстрадицію Мельниченка може бути прийнято лише на спеціальному слуханні, дату якого Неаполь визначить після того, як італійська юстиція отримає від ГПУ повний пакет документів про правопорушення, в яких звинувачується екс-майор.

Як відомо, Мельниченко був затриманий в Італії в аеропорту Неаполя відразу після прильоту з Вашингтона. Причиною затримання став ордер, виданий українським Інтерполом.

На суді в Неаполі Мельниченко попросив не екстрадувати його в Україну, пояснивши це політичним переслідуванням в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування