Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще один суд підтвердив, що бюлетені можна друкувати без Тимошенко і Луценка

Четвер, 6 вересня 2012, 14:01

Вищий адмінсуд дозволив ЦВК друкувати виборчі бюлетені без прізвищ Юлії Тимошенко і Юрія Луценка.

Відповідне рішення колегія суддів ухвалила, розглядаючи апеляційну скаргу "Батьківщини" на ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду, повідомляє прес-служба партії.

Колегія суддів зазначила, що не вбачає у позові "Батьківщини" будь-яких доказів, які свідчать, що дії ЦВК спричинять якусь шкоду для позивача.

"Колегія суддів вважає, що рішення суду першої інстанції є правомірним і не підлягає оскарженню", - йдеться у рішенні.

Представник "Батьківщини" у суді Павло Петренко заявив, що рішення суду було очікуваним, "адже українські суди давно приймають неправомірні рішення за вказівкою Банкової".

"Рішення у судах приймаються на підставі того страху, який Янукович відчуває від лідерів української опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка", - сказав адвокат.

Петренко також зазначив, що відповідно до законодавства визначати першу п’ятірку виборчого списку має не ЦВК, а з’їзд політичної партії.

"Проте влада, боячись навіть прізвищ Тимошенко і Луценка у першій п’ятірці виборчого бюлетеня, зробила все для прийняття рішень, якими їх було виключено з бюлетеня", - наголосив він.

Розгляд справи по суті продовжиться о 14:00.

Як відомо, Київський апеляційний адмінсуд вже визнав законним затвердження ЦВК форми бюлетеня без зазначення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування