Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков: Мотилевському погрожували правоохоронці

П'ятниця, 2 листопада 2012, 12:39

Олександру Мотилевскому, колишному керівнику АТ "Інвестор", який наклав на себе руки, погрожували співробітники харківського УБЕЗ і вимагали від нього гроші, обіцяючи перевести в свідки по кримінальних справах.

Мотилевского буквально десять днів тому викликали на серію допитів в УБЕЗ, повідомив глава Харківської "Батьківщини" Арсен Аваков, передає ZN.UA.

"Як мені сказали, йому погрожували, казали: "Ти станеш терпилою і відповіси за всіх і за все". Потім нібито вимагали гроші:" Тоді переведемо тебе в свідки ". На жаль, Саша нічого не сказав нам про цю ситуацію. Напевно, йому було ніяково, що в травні пішов з компанії. Думав, що впорається сам, знайшовши адвокатів. Вийшло - не впорався ", - розповів Аваков.

Аваков висловив глибоке співчуття у зв'язку зі смертю Мотилевского і "назвав підлістю політичну атаку, розгорнуту над тілом загиблої людини".

"Але ця влада нічим не здатна мене здивувати", - сказав він.

"Мені дуже шкода Олександра Мотилевского. Він був славний чоловік. Великий, цілих 150 кг. Любив ловити рибу. Він виявився недостатньо твердим для тієї тортури, яку влаштували в Харкові співробітникам моєї компанії", - повідомив він.

"Не всі витримали її. У холдингу працювало близько 200 чоловік. Залишилося 20. І всі вони постійно під допитами і тиском. Багато хто запитує: "А чи не можна домовитися?" Я відповідаю:" Ну, хіба що душу продати "", - сказав Аваков.

Аваков нагадав, що Мотилевскій став в.о. глави компанії "Інвестор" півтори роки тому, після того як її директор Андрій Перееденко опинився у в'язниці.

"У травні місяці він звернувся до мене з листом із проханням про звільнення. Йому було складно витримувати пресинг влади ", - розповів він.

Аваков також повідомив, що за його інформацією, Мотилевский "залишив кілька передсмертних записок - до сім'ї, до близьких, до колег ... Мені дуже шкода, що з ним це сталося".

Як відомо, 31 жовтня Мотилевскій викинувся з вікна. Міліція заявила про виявлення передсмертної записки, в якій Мотилевскій нібито звинувачує у своїй смерті Авакова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування