Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст виявив у законі про освіту дискримінацію чоловіків

Вівторок, 6 листопада 2012, 13:54

Міністерство юстиції, яке проводить гендерну експертизу базових законів, виявило ознаки статевої дискримінації в окремих положеннях закону "Про освіту".

Про це повідомили в прес-службі відомства.

В повідомленні вказано, що статтею 56 закону передбачено, що педагогічні та науково-педагогічні працівники зобов'язані виховувати у дітей та молоді повагу до батьків, жінки, старших за віком, народних традицій та звичаїв, національних, історичних, культурних цінностей України, її державного і соціального устрою, дбайливе ставлення до історико-культурної та природної середовищі країни.

Мін'юст вважає, що дана стаття закону потребує внесення відповідних змін, а саме, з абзацу п'ятого статті 56 закону слово "жінці" необхідно виключити.

"Адже статтею 6 закону України "Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків "передбачено, що дискримінація за ознакою статі забороняється", - йдеться в повідомленні Мін'юсту.

Висновок відомства про наявність у законі "Про освіту" дискримінаційних норм буде направлено на ознайомлення до Верховної ради як орган, який прийняв цей законодавчий акт.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування