Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник сховався від звільнення на лікарняному - ЗМІ

Субота, 8 грудня 2012, 09:07

Звільнений глава Міносвіти Дмитро Табачник розраховує повернутися на свою посаду.

Про це пише в суботу "Дзеркало тижня. Україна".

Як відомо, 3 грудня президент підписав указ про звільнення Табачника з посади міністра у зв'язку з обранням його народним депутатом.

Однак Табачник також підписав наказ від того ж 3 грудня "Про тимчасове покладення виконання обов'язків".

Текст його дуже короткий: "У зв'язку з моєю хворобою наказую покласти тимчасове виконання обов'язків міністра освіти і науки, молоді та спорту України на першого заступника міністра освіти і науки, молоді та спорту України Сулиму Євгена Миколайовича".

Автори статті відзначають, що міністр спровокував класичну бюрократичну колізію.

"Звичайно, Табачник завжди може викрутитися і сказати, що видав цей наказ за хвилину до того, як поставив свій підпис президент. І навіть показати лікарняний. Але сам по собі цей документ симптоматичний. Людина, яка з хвилини на хвилину чекає відставки або й взагалі не відає про свою долю, не видає таких наказів. Такі накази залишає людина, яка знає подальший сценарій", - зазначають оглядачі.

"Ключові слова в цьому наказі - "тимчасово" і "у зв'язку з моєю хворобою". Можливо, екс-міністр через хворобу не пам'ятає, що обраний депутатом і написав заяву про звільнення? Чи посилає таким чином іронічну "вісточку" своїм підлеглим, щоб не розслаблялися і очікували шефа назад, у рідні стіни?", - йдеться в статті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування