Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко про бійки в Раді: кулаками у них не дуже добре виходить

Четвер, 3 січня 2013, 13:07

2013 рік буде нелегким для України і чекати на допомогу Європи не доведеться, поки українська влада не виконає ключові умови, висунуті європейськими інституціями.

Про це заявив лідер  Віталій Кличко в ефірі 5 каналу, передає прес-служба УДАРу.

"Експерти в галузі економіки зазначають, добре, якщо буде 1,5% росту ВВП, але водночас прогнози щодо інфляції - близько 7%. І в цих умовах немає підтримки Євросоюзу. МВФ зарезервував для України 15 мільярдів доларів, а виділив 3,5 мільярди", - сказав він.

"Решту траншів зможуть виділити, коли будуть виконані ключові критерії, висунуті до України. Один з них – не повинно бути політв’язнів, якщо ми будуємо європейську державу. Ми бачимо, що цю вимогу український уряд ігнорує. Тож шансів, що додаткові гроші будуть інвестовані в Україну, у нас поки немає", -  підкреслив Кличко.

Він також нагадав про тенденцію "втечі" іноземних банків з України.

"З України йдуть одразу кілька іноземних банків. Це дуже погана тенденція", - зазначив він.

Водночас, за словами Кличка, чекати позитивних змін у 2013 році  можливо в тому разі, якщо Верховна Рада працюватиме в першу чергу в інтересах простих українців, а не окремих олігархів.

"У парламенті ми будемо відстоювати  інтереси країни, кожного окремого громадянина. І будемо закликати до цього всіх депутатів", - підкреслив політик.

Він також наголосив, що депутати від УДАРу  прийшли у парламент не для того, щоби змагатися, у кого більше фізичної сили, а щоб силою думки переконувати опонентів.

"Я неодноразово говорив, в лавах нашої партії перебувають люди, які є фахівцями в різних галузях: державного управління, економіки, культури, науки, малого і середнього бізнесу, соціальної сфери. І ми готові застосовувати насамперед наші знання, наш розум, а не кулаки", - зазначив Кличко".

Він сподівається, що бійки, які були під час перших сесійних засідань нового парламенту, надалі не повторюватимуться.

"З одного боку можна говорити, що ми відстоювали інтереси людей і не дали можливості порушити регламент і голосувати чужими картками. Але з іншого боку - це жахливе явище: весь світ дивився, як наші народні обранці замість законодавчої роботи працювали кулаками", - сказав він.

"Всі ж йшли у парламент працювати головою. Головою у деяких не дуже виходить – тож в хід пішли кулаки. Як професіонал в цій справі можу сказати, що кулаками у них теж не дуже добре виходило", - сказав політик.  

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування