Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДАІ не впускала автобуси з опозиціонерами до Києва – "Свобода"

Неділя, 7 квітня 2013, 13:07

7 квітня близько 11:35 представники ДАІ перекрили автобусам в'їзд у Київ з боку Житомира.

Як повідомляє прес-служба "Свободи", без жодних пояснень вони зупиняли всі пасажирські маршрутки та автобуси й вилучали у водіїв права, таким чином не впускаючи перевізників у столицю. Дорогу було перекрито шлагбаумом.

Обурені такими діями даішників представники Хмельницької обласної організації ВО "Свобода" спільно з іншими пасажирами, що не мали змоги потрапити до Києва, провели акцію громадянської непокори. Люди вийшли на пішохідний перехід та протягом півгодини безперервно рухалися по ньому, фактично перекривши рух усього транспорту в обидва боки.

Представники міліції, знову ж таки, без жодних пояснень відкрили шлагбаум та пропустили автобуси, стверджують у прес-службі.

Близько 12:10 на місце події прибули народні депутати від "Свободи" Андрій Мохник та Юрій Сиротюк. Вони звернулися до керівництва ДАІ з вимогою дати пояснення щодо їхній дій.

Спочатку вдалося поговорити з капітаном Рудмінським. Він розповів, що автобуси в Київ не пускають через перевірку "Акциз", яку буцімто проводять даішники. У цей час на місці перебував автобус, у водія якого так само забрали права.

У свою чергу полковник ДАІ Камишний повідомив народним депутатам, що рух автобусів перекрито у зв'язку з тим, що на дорогах столиці прибирають сніг.

Згодом офіцери ДАІ таки розповіли, що не пускають автобуси до Києва, адже в столиці "відбудуться якісь масові акції". Під тиском Мохника та Сиротюка, а також обурених пасажирів, перевізникові повернули водійські права і автобус вирушив до Києва.

Також прес-служба повідомляє, що станом на 12:40 на в'їзді до Києва з боку Житомира стоїть три автобуси з бійцями спецпідрозділу "Беркут".

Сиротюк та Мохник намагалися з'ясувати причину перебування беркутівців на автошляху. Проте офіцери "Беркута" мовчать і про причину свого перебування на в'їзді до столиці, і про те, чий наказ вони виконують.

Як відомо, 7 квітня о 14:00 парку Шевченка розпочнеться віче в рамках загальнонаціональної акції "Вставай, Україно!".

Раніше повідомлялося про перешкоди щодо виїзду до Києва автобусів зі Львівської області та з Одеси.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: