Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович доручив пильніше слідкувати за всиновленими іноземцями дітьми

Субота, 1 червня 2013, 12:15

Президент Віктор Янукович доручив уряду вдосконалити діяльність зі здійснення нагляду за дотриманням прав дітей, усиновлених іноземцями.

Згідно з документом, прем’єр Микола Азаров до 1 липня має забезпечити вирішення в установленому порядку питання щодо збільшення граничної чисельності працівників закордонних дипломатичних установ України для ефективного виконання у США, Італії, Франції, Іспанії функцій з нагляду за дотриманням прав дітей, які усиновлені іноземцями та проживають за межами України.

Крім того, як повідомляє прес-служба президента, уряд має проаналізувати ефективність здійснюваного закордонними дипломатичними установами України нагляду за дотриманням прав таких дітей, передбачивши дієві механізми щодо виявлення випадків порушення їх прав, забезпечення належного захисту прав таких дітей, у тому числі шляхом їх повернення в Україну.

Міністру закордонних справ Леоніду Кожарі президент доручив ужити заходів щодо вдосконалення порядку ведення закордонними дипломатичними установами України консульського обліку дітей - громадян України, які усиновлені іноземцями та проживають за межами України.

Янукович також підписав низку документів, які передбачають додаткові заходи щодо посилення гарантій захисту прав дітей.

Зокрема, указ "Про додаткові заходи із забезпечення гарантій реалізації прав та законних інтересів дітей" містить ряд завдань для центральних та місцевих органів влади щодо поліпшення медичної допомоги дітям, соціального захисту сімей з дітьми, якості занять у позашкільних закладах освіти, а також захисту прав дітей, які перебувають у конфлікті з законом.

З метою утвердження здорового способу життя дітей, організації їх дозвілля і фізичного виховання президент дав доручення щодо забезпечення сприяння в організації та проведенні у 2013 році і наступних роках змагань з футболу серед дітей, передбачивши проведення фінальних футбольних матчів на центральному стадіоні державного підприємства України "Міжнародний дитячий центр "Артек".

До Дня захисту дітей Віктор Янукович також відзначив державними нагородами громадян, які працюють у сфері захисту прав дитини, зокрема дитячих лікарів, батьків-вихователів, педагогів, вихователів дошкільних закладів, працівників центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, центрів соціальної реабілітації для інвалідів, вихователів інтернатних закладів, представників громадських організацій, які діють в інтересах дітей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: