Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Член ПАРЄ пророкує Україні проблеми з ратифікацією угоди з ЄС

П'ятниця, 28 червня 2013, 15:16

Член ПАРЄ від Нідерландів Пітер Омзіхт (Європейська народна партія) вважає, що процес ратифікації угоди про асоціацію Україна-ЄС на рівні національних парламентів буде доволі проблематичним.

Про це він сказав у коментарі "Німецькій хвилі".

Як відомо, підписи Києва та Брюсселя під угодою про асоціацію ще не зроблять її чинною. Документ ще має пройти процедуру ратифікації у Європарламенті та національних парламентах країн-членів ЄС.

Омзіхт доволі скептично налаштований щодо демократичного розвитку України. Він вважає, що її влада переслідує своїх політичних опонентів і, маніпулюючи судовою системою, ув’язнює їх за кримінальними статтями, хоча ці справи повністю підпадають під ознаки терміну "політичний в’язень", чітко визначені резолюцією ПАРЄ.

Разом з тим, інший депутат від Нідерландів, член політичної групи "Альянс лібералів та демократів Європи" Йоганес Корнеліс ван Баален заявив: "Я особисто працюватиму для того, що угода з Україною була ратифікована ще за каденції нинішнього Європарламенту, тобто до травня наступного року".

На переконання ван Баалена, якщо українська влада продемонструє незворотні кроки, спрямовані на встановлення верховенства права та реформування виборчого законодавства, якщо український уряд офіційно гарантуватиме неупереджений перегляд справи Юлії Тимошенко, то цього буде достатньо для того, щоб угода про асоціацію була підписана у листопаді.

Разом з тим, колишній президент Європарламенту, член Європейської Народної Партії Єжи Бузек назвав три головні умови, що їх представники ЄС різних рангів озвучують щоразу, коли мова заходить про асоціацію з Україною: реформування юридичної системи, удосконалення виборчого законодавства та припинення практики вибіркового правосуддя.

Проте санкції проти українських чиновників, котрі причетні до порушень прав людини та масштабних корупційних схем, на які ще зовсім недавно недвозначно натякали у Брюсселі, Києву наразі не загрожують. "Наскільки я знаю, у поточній ситуації ми не бачимо необхідності у введенні санкцій", - сказав Бузек.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: