Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремщики скаржаться на "цинізм" Тимошенко

П'ятниця, 7 червня 2013, 16:15

Засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко категорично відмовляється від етапування на засідання суду.

Про це у п’ятницю заявили у прес-службі Державної пенітенціарної служби.

"Засуджена Тимошенко категорично відмовляється бути етапованою для участі у судовому засіданні Київського районного суду м. Харкова", - йдеться у повідомленні.

За словами начальника колонії Ігоря Колпащикова засуджена була ознайомлена з викликом до суду ще напередодні.

"Сьогодні я також з нею спілкувався. Повідомив про те, що автомобілі для етапування готові і, як завжди, чекають на неї під лікарнею. Запропонував прослідувати вниз. У відповідь засуджена почала поводити себе досить неадекватно. Вона почала на мене кричати зі словами "везіть мене в Київ", - заявив він.

"На роз'яснення, що у Києві судових засідань не відбувається і на сьогоднішній день там не заплановані ані допити, ані слухання, вона не зважала і просто кричала. З кімнати вона так і не вийшла. Навіть не дозволила, щоб хтось із працівників колонії їй допоміг", - сказав Колпащіков.

"Вона вдає, що не чує моїх слів, і кричить своє. Але це гра на публіку, до якої я особисто вже давно звик. Єдине, що вражає - це її цинізм. Вона, начебто думає, що усі навколо дурні... і дівчата-співробітниці колонії, і лікарі, і начебто ніхто не помічає її подвійної гри. Однак це зовсім не так. А такі сцени не роблять їй честі", - підсумував він.

У свою чергу захисник Тимошенко Андрій Кожем'якін стверджує, що Тимошенко не затягує судовий розгляд справи про фінансові зловживання корпорації "ЄЕСУ".

"Сьогодні ніхто і ніщо не заважає розглянути питання про закриття цієї кримінальної справи без участі Юлії Володимирівни, тому що Юлія Володимирівна звернулася до суду з заявою, в якій наполягає на розгляді її клопотання (у зв'язку відсутністю складу злочину) без її участі", - уточнив він.

"Тобто на сьогодні немає підстав сказати, що Юлія Володимирівна якимось чином затягує розгляд цієї кримінальної справи в суді", - сказав Кожем'якін.

"Генеральна прокуратура постійно інформує суспільство, що Юлія Володимирівна нібито затягує, що захист затягує це судове засідання. Це - неправда", - цитує захисника "Інтерфакс-Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування