Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На саміті в листопаді Україна і ЄС можуть оголосити про другу "візову" фазу

Субота, 6 липня 2013, 14:00

Київ і Брюссель сподіваються оголосити про перехід до другої фази виконання Україною плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС під час саміту Східного партнерства у листопаді в Вільнюсі.

Про це повідомив заступник голови МЗС України Андрій Олефіров після урочистого відкриття пам'ятного знаку, присвяченого увічненню спільної українсько-литовської спадщини - Замкового місця на Замковій горі в Києві в суботу, передає Інтерфакс-Україна.

"Я був кілька днів тому в Брюсселі і зустрічався з єврокомісаром Штефаном Фюле, який підтвердив, що нам потрібно зробити невеликий, але дуже важливий крок для того, щоб ми могли перейти до другої фази, і оголосити про це на саміті східного партнерства у Вільнюсі" , - сказав Олефіров.

Він пояснив, що мова йде про прийняття антидискримінаційного закону, який приймали всі країни на шляху до безвізового режиму з ЄС.

"Це не є чимось екстраординарним, його (закон) приймали всі країни, які проходили цей шлях. Коли парламент прийме цей закон, то ми зможемо оголосити про перехід до другої фази", - підкреслив дипломат.

Він також повідомив, що текст Угоди про асоціацію між Україною та ЄС проходить процедуру узгодження в профільних українських міністерствах і відомствах.

"Всі причетні міністерства і відомства, а їх більше сорока, повинні завізувати останню сторінку цієї Угоди і передати в МЗС для того, щоб ми пройшли юридичну експертизу міністерства юстиції. І передали його президентові для подальшого підписання цієї Угоди і передачі на ратифікацію", - сказав Олефіров.

Він нагадав, що документ, який включає більше тисячі сторінок, був парафований в 2012 році, його англійський варіант повністю вичитаний і узгоджений, після цього почалася процедура його перекладу на всі мови країн-членів ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: