Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під Радою вимагали євроінтеграції

Понеділок, 2 вересня 2013, 12:13

Близько 500 людей у понеділок зранку зібрались біля будівлі комітетів Верховної Ради вимагати "реальних євроінтеграційних кроків".

Учасники акції закликають парламентарів якнайшвидше ухвалити пакет законів, необхідних для підписання угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом, передає "Радіо Свобода".

Якщо хтось із депутатів не працюватиме задля зближення України з ЄС, кажуть організатори, то проти них "застосують санкції" – складуть поіменний список таких парламентарів і працюватимуть на зниження їхніх рейтингів.

Частина учасників ініціативи "Євронаступ" прийшла на акцію, закривши власні обличчя.

"Від громадськості сьогодні залежить надзвичайно багато, тому що люди, які сидять під куполом (Верховної Ради), дуже часто не чують того, що хоче їм сказати громадянське суспільство", - заявив екс-міністр закордонних справ  Володимир Огризко.

Фото організаторів
Фото організаторів

У понеділок, 2 вересня, у парламенті відбувається погоджувальна рада.

Спікер парламенту Володимир Рибак у виступі 1 вересня зазначив, що Україна сподівається у листопаді підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Фото організаторів
Фото організаторів
 

"Ми шість законів розглянемо цього (сесійного) тижня, і залишаться ще кілька законів. Це закон про прокуратуру, який ми маємо до листопада ухвалити. Це законодавство про вибори до Верховної Ради. Гадаю, ми підходимо до того, що оголосимо вибори в семи округах. І є питання по судовій системі. Ось ці три закони", - сказав він.

"Всі інші зобов’язання ми на 100% перед Європейським союзом виконуємо", - запевнив Рибак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування