Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Керчі на журналістів "вішають" кримінал за спробу поспілкуватися з мером

Неділя, 8 вересня 2013, 13:19

Редактор сайта "Керчь.ФМ" Ірина Сєдова і кореспондент "Центру журналістських розслідувань" Сергій Мокрушин стали фігурантами кримінальної провадження.

Як повідомляє "Аргументы недели. Крым", провадження відкрито за заявою громадянина Гудзя, який працює вахтером у Керченській міськраді.

Як зазначили в держустанові, Гудзь звернувся до правоохоронних органів з приводу кримінального правопорушення з боку Сєдової і Мокрушина, які, на думку заявника, поширили неправдиву, наклепницьку інформацію про нібито перешкоді з його боку виконанню їх журналістських обов'язків.

У мерії наголошують, що перебуваючи на робочому місці, Гудзь діяв у рамках своїх посадових обов'язків.

Заяву зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Раніше під час мітингу на підтримку свободи слова в Керчі 12 серпня журналісти ТРК "Бриз" планувала поставити меру Керчі Олегу Осадчому питання, озвучені учасникам акції.

Редактор Ірина Сєдова та її колеги зробили спробу пройти до кабінету мера, проте журналістів не пропустили за турнікет, встановлений у фойє керченської мерії.

За словами вахтера, мер та його заступники брали участь у апаратній нараді, що проходить щопонеділка.

Крім вахтера у будівлі мера були присутні бійці спецпідрозділу, яких задіяли в охороні порядку на час проведення мітингу.

Звернувши увагу журналістів на сам факт закритості будівлі міськради від відвідувачів, Сєдова повернулася до мітингувальників.

"Поспілкуватися ніхто не може. Вхід закритий турнікетами, там є "Беркут", міліція і охорона. Ось так наша місцева влада хоче спілкуватися зі своїми журналістами і зі своїми людьми. Ганьба!", - заявила журналістка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...