Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Тимошенко подарував Януковичу "ще одну можливість"

Середа, 9 жовтня 2013, 14:52

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко повторно подав заяву до Верховного Суду про скасування та перегляд "газового вироку".

Про це на прес-конференції повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко, передають "Українські новини".

11 жовтня 2011 року Тимошенко вироком Печерського райсуду було засуджено на 7 років за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів у січні 2009 року з Росією.

"Захист сьогодні повторно подав до ВС заяву про перегляд некоректного незаконного вироку суду... ми даруємо Януковичу ще одну можливість розрішити штучно створену ситуацію з Тимошенко", - заявив Власенко.

Він зазначив, що заява була подана у зв'язку з рішенням Комітету міністрів Ради Європи від 24 вересня, згідно з яким Україна повинна проінформувати Комітет про виконання судового рішення Євросуду з прав людини про незаконність арешту Тимошенко.

Власенко підкреслив, що Комітет міністрів Ради Європи у рішенні висловив здивування відмовою Вищого спецсуду з розгляду цивільних кримінальних справ з формальних причин передати зазначену справу до Верховного Суду.

30 квітня ЄСПЛ визнав незаконним арешт Тимошенко.

29 серпня 2012 року Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив без змін рішення Печерського райсуду Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: