Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук: опозиція запізнилася зі своїми претензіями до законопроекту про суддів

Середа, 9 жовтня 2013, 17:55

Леонід Кравчук вважає, що президентський законопроект про посилення гарантій незалежності суддів відповідає європейським нормам, і здивований, що опозиціяне озвучувала свої претензії раніше.

Про це колишній президент, голова Конституційної асамблеї сказав "Українським Новинам".

"Опозиція мовчала до цього часу, а зараз починає пропонувати... "Венеціанська комісія", розглянувши проект, зробила висновки й у цілому затвердила його, як законопроект, що відповідає європейській практиці й цінностям", - зазначив Кравчук.

"Європейська практика: суддів призначає не Верховна Рада, а президент, оскільки парламент це набір політичних сил і кожна фракція на людині (яку призначають суддею) буде випробовувати свої політичні настрої, це часто перетворюється в політичний спектакль", - вважає він.

На думку Кравчука, в процесі призначення суддів президент не буде активною діючою особою, а буде указом лише дублювати й давати державну силу рішенню Вищої ради юстиції.

Також він висловив здивування, що опозиція не озвучувала свої претензії до законопроекту до того, як він був спрямований на розгляд Конституційного суду.

"Необхідно було вносити свої пропозиції до того часу, поки проект закону не був поданий у Конституційний суд... Якщо вносити зміни, то знову треба починати процедуру спочатку", - зазначив Кравчук.

На його думку, якщо допрацьовувати законопроект № 2522-А, то депутати не встигнуть його прийняти до саміту "Східного партнерства" у листопаді.

У середу три опозиційні фракції заявили, що не будуть голосувати за запропонований президентом проект змін до Конституції, бо вважають, що "він ще більше посилить авторитарну диктатуру Януковича та зробить його вплив на судову систему практично необмеженим".

У свою чергу експерти "Центру Разумкова" також заявили, що прийняття цього законопроекту є неприйнятним та небезпечним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: