Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Новим законом про лікування засуджених затягують час - захист Тимошенко

П'ятниця, 1 листопада 2013, 19:18

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко, депутат "Батьківщини" Андрій Кожем'якін вважає появу нових законопроектів про можливість лікування засуджених за кордоном грою, спрямованою на затягування часу.

Про це він заявив, коментуючи реєстрацію у Верховній Раді ще одного законопроекту про можливість лікування засуджених за кордоном, поданого позафракційним депутатом Володимиром Купчаком.

"Зрозуміло, що відбувається гра. Можна було реєструвати законопроекти - 5, 6, 7, скільки завгодно - до вчорашнього дня (коли спостерігачі від Європарламенту Олександр Кваснєвський і Пет Кокс заявили, який із зареєстрованих у парламенті законопроектів вони вважають найбільш прийнятним)... Мета - затягнути час нібито руками таких людей як Купчак - це ж не Партія регіонів", - сказав Кожем'якін.

"Я не здивуюся, якщо хтось ще зареєструє законопроект завтра - післязавтра", - додав він.

Як відомо, 31 жовтня спостерігачі від Європарламенту екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та колишній президент Європарламенту Пет Кокс заявили, що вважають законопроект депутата Анжеліки Лабунської найбільш оптимальним для досягнення консенсусу в питанні лікування засуджених за кордоном.

22 жовтня Лабунська внесла до Верховної Ради законопроект про можливість лікування засуджених за кордоном у разі, якщо за рік безперервного стаціонарного лікування в лікарні за межами установи пенітенціарної системи ув'язнений не досяг повного лікування.

Цим же документом вона пропонує, щоб суд одночасно прийняв рішення про звільнення такої особи від покарання через хворобу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування