Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Питання Тимошенко потрібно вирішити негайно – Кравчук

П'ятниця, 1 листопада 2013, 22:29

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко потрібно вирішити негайно.

Про це він сказав в ефірі Шустер Live.

"На сьогодні я розумію, що це питання повинно бути вирішено. А оскільки повинно бути вирішено - і Кваснєвський, і Кокс вважають, що цей законопроект відповідає інтересам Євросоюзу, а це третя сторона, яку потрібно слухати, коли вирішується проблема Тимошенко, - то її потрібно вирішувати", - заявив Кравчук.

"Я не можу говорити – з поправками чи без поправок (ухвалювати законопроект про лікування засуджених за кордоном), але вирішити негайно", - наголосив він.

У свою чергу депутат "Батьківщини" Анатолій Гриценко зазначив, що вирок Тимошенко має три складові, серед яких: позбавлення волі, виплата компенсації в розмірі 1,5 млрд. грн. та обмеження права працювати на державних посадах.

Якщо парламент ухвалить законопроект Лабунської, то звільнення Тимошенко, за його словами буде неповним.

Депутат від "Удару" Ірина Геращенко також зазначила, що згаданий законопроект не є ідеальним, однак, на її думку, є компромісним.

Водночас представник президента у Верховній Раді, депутат від ПР Юрій Мірошниченко заявив, що Віктор Янукович впевнений, що питання Тимошенко може вирішити тільки Верховна Рада.

Як відомо, у ПР заявили, що законопроект депутата Анжеліки Лабунської щодо лікування засуджених за кордоном не може бути ухвалений Радою без поправок.

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що парламентська опозиція має "негайно і без внесення поправок" проголосувати за законопроект Лабунської.

31 жовтня спостерігачі від Європарламенту екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та колишній президент Європарламенту Пет Кокс заявили, що вважають законопроект депутата Анжеліки Лабунської найбільш оптимальним для досягнення консенсусу в питанні лікування засуджених за кордоном.

22 жовтня Лабунська внесла до Верховної Ради законопроект про можливість лікування засуджених за кордоном у разі, якщо за рік безперервного стаціонарного лікування в лікарні за межами установи пенітенціарної системи ув'язнений не досяг повного лікування.

Цим же документом вона пропонує, щоб суд одночасно прийняв рішення про звільнення такої особи від покарання через хворобу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування