Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров знову торгується з Євросоюзом і МВФ

Понеділок, 2 грудня 2013, 18:18

Київ пропонує європейській стороні обговорити можливе внесення змін до вже парафований проект Угоди про асоціацію України з ЄС, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

Про це він сказав на зустрічі з послами ЄС, Канади та США в понеділок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна" .

"Ми хотіли б обговорити ті положення, які нас турбують. Ми просили б поставитися дуже уважно до наших пропозицій, і, може, нам вдасться знайти якийсь компроміс", - сказав Азаров.

При цьому він висловив розуміння, наскільки складно вносити які-небудь виправлення у вже парафований проект угоди, проте очікує від ЄС усвідомлення цієї ситуації.

За словами прем'єра, це питання обговорюватиметься під час візиту української делегації на чолі з віце-прем'єром Сергієм Арбузовим до Брюсселя.

Саме там, за словами Азарова, буде обговорюватися тема складання "дорожньої карти", що, на його переконання стане найкращим вирішенням існуючих проблем на шляху до євроінтеграції.

Також Азаров заявив, що українська сторона готова відновити переговори з Міжнародним валютним фондом при досягненні компромісу в поставлених Фондом умовах.

"Ми готові відновити переговори з МФВ , але за умови досягнення розумного компромісу, на який ми зможемо піти виходячи з соціально-економічної ситуації в Україні", - сказав прем'єр.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запевняв, що ЄС і Польща готові допомогти українцям в імлементуванні Угоди про асоціацію і досягти успіху в Європі.

При цьому він висловлював солідарність "з людьми в Україні".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування