Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка закликав мітингувальників "не випробовувати терпіння влади"

Понеділок, 9 грудня 2013, 16:21

Генпрокурор Віктор Пшонка закликав мітингувальників припинити блокувати органи влади, влаштовувати масові заворушення і "зухвало порушувати закон".

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційному сайті ГПУ.

Пшонка заявив, що "вуличні акції переросли у неприховану агресію і перешкоджання роботі органів державної влади".

"Не зважаючи на рішення судів щодо заборони блокування Верховної Ради, Адміністрації президента, Кабміну, КМДА, урядового кварталу та інших установ, мітингувальники фактично паралізували роботу цих органів і перекрили транспортні комунікації", - каже генпрокурор.

За словами генпрокурора, "це не просто адміністративні порушення, це – грубе порушення закону, яке передбачає сувору кримінальну відповідальність".

"Якщо комусь здається, що такими діями в країні можна запровадити анархію та беззаконня, то – залиште свої ілюзії – в державі є влада, в державі діє Закон!", - заявив Пшонка.

Генпрокурор попередив, що політики, які "закликають людей до протиправних дій" не зможуть уникнути відповідальності, ховаючись за депутатські мандати та заручаючись підтримкою деяких міжнародних інституцій".

"Я ще раз звертаюсь до всіх, хто причетний до масових заворушень – не випробовуйте терпіння влади, не провокуйте органи правопорядку, звільніть приміщення та розблокуйте транспортні комунікації", резюмував Пшонка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: