Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат: санкції проти влади України перекреслять можливість асоціації

Понеділок, 9 грудня 2013, 19:46

Депутат Європейського парламенту Павел Коваль вважає передчасним говорити про введення санкцій проти українських чиновників.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляють "Українські Новини".

"Я думаю, що якщо ми серйозно почнемо говорити про санкції, то тоді доведеться говорити про закінчення того процесу, в якому можна буде знайти мирне рішення", - сказав Коваль.

При цьому він вважає, що про санкції на даному етапі говорити передчасно, і що все можливо вирішити шляхом переговорів.

Крім того він зазначає, що якщо в ЄС почнеться дискусія про введення санкцій проти українських вищих посадових осіб, то розмови про підготовку до підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС припиняться відразу ж.

Також, він пояснив, що це негативно відіб'ється на становищі України на зовнішньополітичній арені.

Депутат закцентував увагу на тому, що у влади є два виходи з ситуації, що склалася: або знайти компроміс, або ж піти за силовим сценарієм.

Коваль виступає за те, щоб не допустити насильства і застосування сили щодо мирних мітингувальників на площах в різних містах України.

"Я не можу уявити ситуацію, коли силою можна розігнати Майдан... Це для історії України буде катастрофою, а також катастрофою для іміджу України у світі", - пояснив Коваль.

Окремо він поінформував, що 10 грудня в Європарламенті відбудеться обговорення резолюції щодо подій в Україні, яку планують винести на голосування 11 грудня.

Свій візит він пояснив необхідністю на місці ознайомиться з ситуацією і після цього внести останні зміни в текст резолюції.

Як повідомлялося, глава Freedom House Девід Кремер закликає до санкцій проти президента Януковича та членів його сім'ї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...