Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд США дозволив Агенству нацбезпеки прослуховувати телефони

Субота, 4 січня 2014, 09:54

Американські спецслужби отримали дозвіл на продовження програми масового збору даних про телефонні переговори громадян країни.

Як повідомляє Associated Press, таке рішення ухвалив суд США у справах про нагляд за іноземними розвідками.

Згідно з інформацією, термін дії програми Агенства національної безпеки продовжений на 90 днів. Судді також постановили, що ця діяльність не суперечить конституції країни.

Раніше американська влада направили до суду відповідний запит. Такі запити влада направляє регулярно з 2006 року, відколи запустили програму прослуховування.

Як заявив представник директора національної розвідки США Шон Тернер, 15 суддів 36 разів протягом останніх 7 років дозволяли АНБ збір так званих телефонних метаданих, визнаючи цю діяльність законною.

Тим часом, напередодні газета Washington Post повідомила з посиланням на документи, надані колишнім співробітником спецслужб США Едвардом Сноуденом, що агентство національної безпеки намагається створити квантовий суперкомп'ютер для злому практично будь-якого типу криптографічного захисту.

За даними видання, на програму виділено 39,7 млн. доларів.

Саме Сноуден оприлюднив матеріали про програми стеження в США влітку 2013 року.

Екс-співробітника спецслужб звинуватили в розголошенні державної таємниці. Він знаходиться в Росії, де отримав тимчасовий притулок.

Интерфакс, Дождь

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування