Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ЄС відмовилися коментувати викладені в інтернет розмови дипломатів

П'ятниця, 7 лютого 2014, 10:52

У Євросоюзі відмовилися коментувати записи телефонних розмов американських і європейських політиків про Україну, що з'явилися в інтернеті.

Таку позицію озвучила офіційний представник глави європейської дипломатії Кетрін Ештон Майя Коцьянчич, пише Інтерфакс-Україна.

"Європейський союз надає допомогу народу України у подоланні нинішньої політичної кризи. Ми не коментуємо витоку про нібито телефонні розмови", - сказала Коцьянчич в п'ятницю.

Раніше в інтернеті з'явився запис телефонної розмови помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, в якому вона нецензурно відгукнулася про роль ЄС у врегулюванні української кризи.

Офіційний представник держдепартаменту США Дженніфер Псакі повідомила на брифінгу у Вашингтоні, що Нуланд принесла вибачення європейським партнерам за свої висловлювання.

Псакі підтвердила автентичність розміщеного в інтернеті запису телефонної розмови Нуланд і Пайєта про Україну, заявивши при цьому:

"Я не збираюся підтверджувати або розголошувати деталі приватних розмов дипломатів. Між ними і офіційною позицією, про яку ми говоримо публічно, існує різниця".

Крім того, в мережі оприлюднено ще одну розмову - людей з голосами, що схожі на голоси генсекретаря Європейської служби зовнішньої діяльності Хельги Шмідт та представникв ЄС в Україні Яна Томбінського.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування