Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд заборонив Попову залишати межі України

Середа, 5 березня 2014, 10:21

Печерський районний суд Києва заборонив екс-главі КМДА Олександру Попову залишати межі України.

Про це "Українським Новинам" повідомив адвокат Попова Микола Карнаух.

За його словами, 2 березня суд обрав для Попова запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, але заборонив виїзд за кордон.

"У неділю суд обрав запобіжний захід для мого підзахисного у вигляді особистого зобов'язання, заборонив йому залишати місця проживання, а саме Київ і Комсомольськ (Полтавської області), і ухвалив здати свій закордонний паспорт...", - повідомив адвокат.

Він наголосив, що на таких запобіжних заходах наполягала прокуратура, і захист Попова не заперечував проти цього, тому що, мовляв, сам екс-чиновник має намір максимально співпрацювати зі слідством.

При цьому Попов заперечує свою провину в інкримінованих злочинів, зокрема, заперечує свою причетність до організації силового розгону протестувальників уранці 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності.

Карнаух наголосив, що Попов 7 лютого судом був звільнений від кримінальної відповідальності на підставі закону про "амністію" причетних до масових акцій протесту.

Але звільнений був екс-голова КМДА на нереабілітованих підставах, а значить притягувати його повторно до відповідальності за одне й теж правопорушення ніхто не має права відповідно до українського законодавства, каже адвокат.

Як відомо, Попов, Сівкович і кілька керівників столичної міліції були відсторонені від виконання обов'язків і звинувачені в організації кривавого розгону мирної демонстрації на Майдані в ніч на 30 листопада.

Пізніше на допиті Попов заявив, що він діяв за вказівкою тодішнього секретаря РНБО Андрія Клюєва, який пізніше був призначений головою адміністрації Януковича.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування