Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гра м'язами: Росія почала масштабні навчання ППО

Четвер, 6 березня 2014, 15:39

На полігоні Капустін Яр під Астраханню розпочалися навчання військ ППО Західного військового округу Росії.

Про це повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на начальника прес-служби ЗВО полковник Олег Кочетков.

За його словами, вперше в одному місці зібрали всю окружну сухопутну угрупування цих військ, включаючи підрозділи протиповітряної оборони Північного флоту. У заході беруть участь близько 3,5 тис фахівців військової ППО округу і більше тисячі одиниць військової і спеціальної техніки.

"Під час польового виходу зенітники виконують завдання з прикриття військ і найважливіших об'єктів інфраструктури, відбиття ударів засобів повітряного нападу умовного противника, - сказав начальник прес-служби.

У навчаннях візьмуть участь бойові розрахунки зенітних ракетних комплексів С-300, "Бук-М1", "Оса", "Стріла-10", зенітних гарматно-ракетних комплексів "Тунгуска", переносних зенітних ракетних комплексів "Голка".

Як повідомлялося, в кінці лютого - початку березня в Росії провели комплексну перевірку боєздатності військ і сил Західного і Центрального військових округів" за участю 110 тис. військовослужбовців, майже 900 танків і сотні літаків.

Війська проводили маневри недалеко від кордону з Україною, що дало привід для побоювань щодо російського вторгнення через сухопутний кордон. На початку березня представники Заходу, зокрема ЄС, США і НАТО, вже висловили своє обурення вторгненням Росії в Крим і почали погрожувати санкціями.

4 березня російський президент Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднань, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації. Наявність російських військ в Криму він категорично заперечує.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування