Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шувалов назвав страх і жадібність головною помилкою Януковича

Середа, 2 квітня 2014, 13:18

Ігор Шувалов назвав головні помилки режиму Януковича і зізнався, що відчуває відповідальність за грудневі події.

Про це він сказав в інтерв'ю ЛігаБізнесІнформ.

Він переконаний, що все було б інакше, якби Янукович не став домовлятися в Сочі про гроші.

"Януковича переконали, що після асоціації країна опиниться під якимось зовнішнім контролем, а багато нечесних речей буде вже важко робити. Крім того, захід і центр нібито все-одно за нього не проголосують. Янукович повірив", - сказав Шувалов.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи відчуває він особисту відповідальність за все, що накоїв Янукович, Шувалов сказав:

"Складно сказати. Все пішло не туди, куди ми хотіли. Все пішло х ... знає куди", - заявив він.

При цьому Шувалов додав: "За нескінченну кількість крадіжок і корупцію - це питання не зовсім до мене. Але якщо говорити про те, чим все закінчилося в грудні - так, безперечно відчуваю".

Відповідаючи на питання про помилки Януковича, Шувалов зазначив жадібність і страх колишнього президента.

"Крім страху і жадібності у політика повинні бути ще й інші мотивації. Три роки вся політика була спрямована на європейську асоціацію. Скільки разів у Києві були керівники Євросоюзу і скільки – Росії. І в один момент раптово Україна починає грати в чужу гру", - зазначив він.

Говорячи про майбутні президентські вибори, Шувалов висловив упевненість в тому, що Тимошенко не отримає перемогу.

"Судячи з рейтингів - а у мене немає підстав сумніватися в результатах консорціуму з чотирьох соціологічних центрів - переможець очевидний. Що має статися за два місяці, щоб щось змінилося. Не знаю. Питається, навіщо Юлія Володимирівна балотується", - сказав він.

На питання про те, хто зараз володіє керованим ним телеканалом "Інтер", Шувалов сказав: "Фірташ і Льовочкін. Решта 29 % належать росіянам. Але це просто конструкція з 1990-х. Росіяни ні на що не впливають. Там навіть грошей немає. Коли прибуток є - є гроші. А так – ні. Росіяни не входять в управління"

Він також заявив, що не підтримує анексію Криму росіянами, незважаючи на те, що сам є громадянином РФ.

Шувалов також зазначив, що є персональним радником Льовочкіна, а на Інтері - член наглядової ради медіа групи DF.

Раніше повідомлялося, що 28 березня Служба безпеки приїхала до Шувалова з повідомленням про примусове видворення з України.

У СБУ офіційно заявляли, що "таке рішення зумовлене діями громадянина РФ, які завдають шкоди національній безпеці із-за втручання в інформаційну сферу нашої держави і сепаратистські прояви".

Згодом Шувалов заявив, що СБУ вже передумала його видворяти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування