Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Постпред РФ в ООН: Анексований Крим у складі РФ визнала більшість країн

Неділя, 6 квітня 2014, 17:58

Входження Криму до складу Росії - це геополітичний факт, і більшість країн де-юре або де-факто його визнають.

Про це заявив російський постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін, пишуть РИА Новости.

"Це новий геополітичний факт: Крим увійшов до складу Росії, і тут, як мені здається, необхідності в якійсь особливо енергійній кампанії не виникає, оскільки переважна більшість країн або де-юре, або де-факто визнають входження Криму до складу Росії", - сказав Чуркін.

Він все ж зазначив, що деякі країни "бурхливо проти цього протестують".

Але в цілому, вважає постпред , що повне виправлення такої ситуації займе якийсь час.

"Мені здається, до цього в цілому треба ставитися досить спокійно, повторюю, продовжуючи планомірне роз'яснення того, що сталося, яке, як ми бачимо, дає свої результати", - сказав Чуркін.

Як відомо, Генасамблея ООН більшістю голосів підтримала резолюцію щодо територіальної цілісності України. За прийняття документа на засіданні Генасамблеї у Нью-Йорку проголосували 100 держав, проти - 11, утрималися - 58.

Генасамблея підтримала суверенітет і територіальну цілісність України, закликала держави утриматися від дій, спрямованих на порушення українських кордонів, а також підтвердила нелегітимність референдуму в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі 16 березня 2014 року.

Згідно з даними голосування, проти резолюції проголосували Вірменія, Білорусь, Болівія, Куба, КНДР, Нікарагуа, Росія, Судан, Сирія, Венесуела і Зімбабве. Серед країн, які утрималися, переважно держави Латинської Америки і Африки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: