Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Імам закликає розпустити Меджліс за співпрацю з окупантами

Понеділок, 7 квітня 2014, 12:53

Імам релігійної громади "Селям" Даніял Аметов пропонує почати збір підписів за розпуск Меджлісу кримськотатарського народу й позачергові вибори Курултаю. 

У коментарі "Крым. Реалии" він наголосив, що виступив із даною пропозицією не від імені якоїсь організації, а з особистою ініціативи.

Водночас, він припускає, що його пропозицію можуть підтримати представники громадських, молодіжних організацій.

У причинах такої ініціативи Аметов указує нещодавні дії Меджлісу, який "пішов на співпрацю з окупаційним режимом", хоча раніше заявляв про невизнання нової влади в Криму.

"Нам говорять, що йдучи на співпрацю з окупантами, хочуть зберегти народ, однак агресор захоплює нас не для того, щоб улаштувати нам райське життя, а для того, щоб, відібравши в нас їжу, житло й Батьківщину, забезпечити своє благополуччя", - заявив Аметов.

"Здаватися на милість ворогу – це шлях до самогубства, отже, перетворитися на барана й полегшити загарбнику своє поневолення. Аллах всемогутній говорить нам у Корані: хто боїться втратити фізичне й матеріальне, незабаром втратить і те, і інше", - сказав він.
 
Голова Центральної виборчої комісії Курултаю Заїр Смедляєв повідомив, що в центрвиборчком представницького органа кримських татар із подібним питанням ніхто не звертався.
 
За його словами, рішення про проведення позачергових виборів Курултаю можуть ухвалити лише на сесії Курултаю.
 
"Поки підстав для висловлення недовіри я не бачу. У суспільстві існують різні точки зору... У рішенні Меджлісу зазначено, що делегування людей у нинішню владу не говорить про її визнання", - сказав Смедляєв.
 
Даніял Аметов – у минулому активний діяч ініціативних груп репатріантів-кримських татар з "самоповернення земель", був навіть названий "королем самозахоплень".

У 2010 році він був засуджений до 4 років позбавлення волі за нібито навмисне завдання тілесних ушкоджень співробітнику правоохоронних органів під час зіткнень на земельній ділянці, зайнятій самопоселенцями в Сімферополі.

Ряд правозахисників і правозахисних організацій назвали Аметова політичним в'язнем.

Він був звільнений наприкінці 2013 року, бо колегія суддів Вищого спеціалізованого суду з цивільних і кримінальних справ у 2011 році вирішила пом'якшити вирок Аметову, скоротивши термін його утримання під вартою з 4 до 3 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: