Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо сепаратисти не звільнять будівлі мирно, з ними вчинять як з терористами - Пашинський

Вівторок, 8 квітня 2014, 14:11

Правоохоронці заблокували сепаратистів у захоплених будівлях, якщо ситуація не вирішиться мирним шляхом, то силовики будуть діяти згідно із законом про боротьбу з тероризмом.

Про це заявив тимчасовий виконувач обов'язки голови адміністрації президента Сергій Пашинський, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, вже дві доби як захоплена будівлю СБУ в Луганську, яке зараз заблокують силами спеціального призначення та підрозділів МВС. В Донецьку захопили будівлю облдержадміністрації, яка також заблокована спецназівцями і міліцією.

"Якщо ми не знайдемо ті слова, які дозволять врегулювати ситуацію мирним шляхом, то будемо в рамках закону про боротьбу з тероризмом та іншими законодавчими актами вирішувати цю проблему відповідно до компетенції правоохоронних органів, які там задіяні", - сказав Пашинський.

Він зазначив, що на даний час перший віце-прем'єр України Віталій Ярема координує роботу правоохоронних органів в Донецьку, а голова СБУ Валентин Наливайченко перебуває у Луганську.

"Проведені заходи по переміщенню сил спеціального призначення східній області України, приміщення заблоковані нашими силами. Винесення зброї немає, і, враховуючи наші бажання уникнути кровопролиття, ми запропонували терористам скласти зброю і добровільно здатися", - сказав він.

"Ще раз хочу звернутися до тих людей, які втягнуті фактично агентами іноземної держави в цю діяльність - скласти зброю та залишити приміщення, які захоплені. Даємо останній шанс уникнути покарання", - підкреслив Пашинський.

Операція силовиків буде завершена вже найближчим часом, заявив він.

"Завершиться операція після того, як ми врегулюємо проблеми з захопленням приміщення СБУ в Луганську і Донецької облдержадміністрації", - сказав т.в.о. голови адміністрації президента.



Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, говорячи про ситуацію в Харкові, зазначив, що в даний час будівля облгосадміністрації "під контролем, виставлена озброєна охорона".

"Там зараз стабільна ситуація. Ми розраховуємо, що така ж ситуація буде в Донецьку і Луганську", - додав Аваков.

Як відомо, влада заявила про початок антитерористичної операції на сході країни. У ніч на вівторок МВС і Нацгвардія звільнили від сепаратистів захоплений і підпалений будинок Харківської ОДА. Крім того, спецназ звільнив будівлю СБУ в Донецьку.

Джерело відео - Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:04
Росіяни вдарили КАБами по промисловому об’єкту у Сумах
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
Усі новини...