Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: Путіну слід не робити заяви, а подарувати Європі мир

Середа, 7 травня 2014, 22:26

Кандидат у президенти України, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявляє, що Україна не повинна приймати ніяких ультиматумів з боку Росії.

Про це вона заявила в ефірі програми Шустер-live в середу ввечері.

Політик вважає умовами можливих переговорів безумовне виконання домовленостей досягнутих в Женеві.

Крім того, на думку Тимошенко, заява Володимира Путіна і його прес-секретаря, зроблені в середу, свідчить про те, що "світові санкції проти Росії починають діяти і є досить чутливими для планів і амбіцій Путіна на території України".

"Це свідчить про те, що Путін починає відступати, шукати шлях як зберегти гідність... Сьогодні нам категорично не можна приймати ніяких ультиматумів. Ми можемо переходити до переговорів але тільки у форматі чотирьох і тільки при виконанні їх Путіним трьох найважливіших умов: звільнення заручників...розблокування адміністративних приміщень, заблокованих спецслужбами Путинам і відведення російських військ від кордонів України", - заявила Тимошенко.

На думку політика, зараз не можна допустити розвиток ситуації в Україні "югославського сценарію". Тимошенко зазначила, що якщо після заяв Москви в найближчі дні не буде помічено кроків сепаратистів до деескалації ситуації, то потрібно буде "дотискати ситуацію до перемоги", видавлюючи бойовиків з території країни.

"Мені дуже важко уявити, що президент РФ, який і є ініціатором цієї агресії, неоголошеної війни Україні, що йому потрібно робити якісь заяви, підписувати документи для того, щоб припинити все, що відбувається на нашій території... Путіну слід нарешті зробити те, що повинен робити лідер 21-го століття - повернути Європі мир", - сказала Тимошенко.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: