Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кремлі вважають, що Порошенко припинив вогонь через попадання снаряду в РФ

П'ятниця, 20 червня 2014, 20:58

У Кремлі вважають, що заява президента України Петра Порошенка про тимчасове припинення бойових дій на південному сході країни пов'язані з попаданням снарядів на територію РФ під час бою в районі "Довжанського".

Про це ИТАР-ТАСС повідомили в прес-службі президента РФ Володимира Путіна.

Також в Кремлі вважають, що заява Порошенка про припинення вогню українськими силовиками більше схожа на ультиматум бойовикам Південного Сходу

"У подібній ситуації російська сторона повинна ретельно проаналізувати сам текст відповідного рішення президента України і порядок його реалізації", - підкреслили в прес-службі.

"Первинний аналіз, на жаль, показує, що це не запрошення до миру і переговорів, а ультиматум ополченцям Південного Сходу України скласти зброю. Поки відсутній головний елемент - пропозиція почати переговори", - констатували в Кремлі.

У Путіна також вважають, що заява Порошенка "була зроблена випадково або свідомо на тлі обстрілу російській території в районі пропускного пункту "Довжанський", що призвело до руйнування будівлі, а також, що головне, до поранення російського митника".

"Російська сторона чекає пояснень і вибачень у зв'язку з цим", - підкреслили в прес-службі.

Крім того, у МЗС РФ висловили "рішучий протест у зв'язку з цією агресивною акцією".

"Вимагаємо від Києва термінового і негайного розслідування всіх обставин даного злочину, що порушує елементарні норми і принципи міжнародного права", - сказано в заяві.

"Мова йде про пряму провокацію, мета якої - не допустити реалізації женевських домовленостей про якнайшвидшу деескалацію внутрішньоукраїнського конфлікту. Як можна співвіднести це з оголошеним сьогодні владою Києва припиненням бойових дій?" - додали в МЗС РФ.

Як відомо, керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомив, що бойове зіткнення українських підрозділів з групами терористів відбулося в п'ятницю в районі пункту пропуску "Довжанський". Внаслідок цього постраждав російський митник.

"Присутність в зоні пункту пропуску "Довжанський" російського митника свідчить про те, що російська сторона продовжує у співпраці з терористами здійснювати пропуск через кордон громадян та автотранспорту. У той час, як про закриття пункту пропуску "Довжанський" українська сторона повідомила ще на початку червня ", - зазначив Тимчук.

"Згідно з двосторонніми домовленостями, Росія повинна була припинити роботу пункту пропуску зі свого боку, однак з незрозумілих причин цього не зробила, порушивши міжнародні домовленості", - додав він.

 

Слідчий комітет Росії почав процесуальну перевірку за фактом обстрілу з боку України російської території в районі Новошахтинська.

В п'ятницю Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби.

"Українська армія припиняє вогонь! Але це не означає, що ми не дамо відсіч у випадку агресії щодо наших військових, ми робитимемо все для захисту території нашої держави", - заявив він.

Речник АТО Владислав Селезньов уточнив, що Порошенко поставив завдання припинити ведення вогню з 22-ї години 20 червня до 10 години 27 червня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...