Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков: Стосунку до закритої справи проти Кернеса не маю

Субота, 2 серпня 2014, 22:56

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що не має відношення до закриття кримінального провадження щодо Геннадія Кернеса і не вважає його закриття правильним.

Про це Аваков заявив на своїй сторінці в Facebook.

"Моє ставлення до Гепи (Кернесу) в кращу сторону не змінилося .... трагічна ситуація з ним ніяк його НЕ поміняла", - зазначив він.

"Стосунку до закриття кримінального провадження проти нього не маю. Більш того, не вважаю таке рішення правильним по відношенню до тих хлопців, над якими він знущався і яких, з їхніх слів, бив. Але рішення прийнято прокуратурою - у мене немає ніяких процесуальних впливів на це ", - зазначив Аваков.

"Що стосується його заяв із звинуваченнями на адресу харківського губернатора Балути, на мою адресу - то я побажаю йому одужувати. Причому не тільки фізично, а й духовно", - додав глава МВС.

 

Як відомо, проти Кернеса було відкрито провадження за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України. Зокрема, його підозрюють в організації викрадення людей під час Майдану в Харкові.

У березні Печерський райсуд Києва обрав Кернесу запобіжний захід у вигляді часткового домашнього арешту (меру з 21.00 до 7.00 заборонялося виходити з дому). Однак ситуація змінилася наприкінці квітня після замаху на чиновника.

30 липня стало відомо, що досудове розслідування відносно мера Харкова Геннадія Кернеса, підозрюваного у викраденні людей, тортурах і погрозах убивством, зупинено.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: