Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кернес знаходиться під особистим поручительством - адвокат

П'ятниця, 8 серпня 2014, 12:29

Запобіжний захід меру Харкова Геннадію Кернесу залишається незмінним - особисте поручительство.

Про це 8 серпня заявив адвокат Харківського міського голови Олександр Гунченко.

Адвокат зазначив, що Печерський районний суд міста Києва 4 серпня виніс ухвалу, якою зобов'язав Генпрокуратуру поновити досудове розслідування відносно Кернеса.

"Рішення було ухвалене на основі скарги потерпілої сторони на нібито незаконну постанову від 4 липня слідчого ГПУ про призупинення в зв'язку з хворобою Геннадія Кернеса досудового розслідування", - сказав Гунченко.

"Всупереч нормам Кримінально-процесуального кодексу України сторону захисту не повідомили ні про скаргу, ні про дату і час судового розгляду, - зазначив адвокат.

"Питання про зміну запобіжного заходу суд не розглядав, питання ніким ініційоване не було. Запобіжний захід у відношенні Геннадія Кернеса залишається без змін - особисте поручительство. Інформація, що з'явилася вчора в деяких ЗМІ нібито з моїх слів (про те, що Кернес під домашнім арештом - УП), була перекручена з незрозумілих причин", - додав він.

Як відомо, в середу Кернес з'явився на робочому місці, він провів засідання Харківської міськради, на якому звання почесного харків'янина було присвоєно члену Ради Федерації Росії Олександру Шишкіну. 

Кернес також заявив, що вважає губернатора області Ігоря Балуту і міністра внутрішніх справ Авакова причетними до замаху на нього

Досудове розслідування проти мера Харкова було призупинено "у зв'язку з важкою хворобою підозрюваного". 

Як відомо, проти Кернеса було порушено справу за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу. 

Кернес підозрюється в організації викрадення людей за часів Євромайдану в Харкові. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування