Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала групу диверсантів

П'ятниця, 8 серпня 2014, 19:02

Служба безпеки затримала групу диверсантів на Донеччині.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що 3 серпня Служба безпеки затримала диверсійну групу у складі 3-х мешканців Донецької області – бойовиків терористичної організації т.зв. "ДНР", яка діяла за завданням російських спецслужб на Сході України.

Групою керував громадянин України "Б", 1975р.н.  

Встановлено, що "Б" пройшов спеціальну підготовку у військовому таборі у Ростовській області РФ, де отримав навички диверсійно-підривної діяльності, зокрема, опанував поводження з вибуховими речовинами.

На виконання вказівки кураторів з ГРУ ГШ ЗС РФ, "Б" протягом квітня-червня ц.р. у складі групи інших найманців здійснював пошук осіб, готових за гроші виконувати диверсійні завдання у Донецькому регіоні.

Зокрема перед терористами ставилося завдання з дестабілізації обстановки в Маріуполі, Новоазовську, смт. Ялта Донецької області.

Група під керуванням "Б" також збирала та передавала до штабу терористів розвідувальні відомості про розташування української військової техніки, блокпостів ЗСУ.

Встановлено, що диверсант організовував та брав участь у збройних нападах на військову частину в Маріуполі 16 квітня ц.р. та на будівлю Маріупольського міського управління ГУ МВС України в Донецькій області 9 травня ц.р.

Службою безпеки зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу. Проводяться слідчі дії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування