Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністри від "Свободи" продовжують працювати з чиновниками Януковича

Вівторок, 30 вересня 2014, 11:20

Високопосадовці центральних органів влади, призначені за квотою ВО "Свобода", продовжують працювати з чиновниками часів Віктора Януковича.

Про це йдеться у розслідуванні "Наших грошей", здійсненому у відповідь на розміщення партією рекламних щитів, які висвітлюють прагнення люстрації.

Видання нагадує, що раніше свободівці вносили законопроект про люстрацію, яким пропонувалося усунути від влади всіх, хто працював у органах влади за часів Януковича.

Настасенко Олександр Григорович – з 27 березня 2014 року заступник міністра екології та природних ресурсів свободівця Андрія Мохника, керівник апарату, у квітні 2013 – березні 2014 працював керівником апарату Нацкомфінпослуг. У 2007 році був помічником голови Податкової Анатолія Брезвіна, одного з найкращих друзів Миколи Азарова.

"Наші гроші" нагадують, що за часів Януковича Нацкомфінпослуг була корумпованою структурою. Тоді комісію, яка опікується усім небанківським фінансовим сектором економіки очолював Борис Візіров, кум Віктора Берліна – однокласника Олександра Януковича.

Про Настасенка у ЗМІ говорили як про "касира" Візірова, якому вдалось домовитись із новою владою.

Атаманчук Віталій Іванович – з липня 2013 року заступник голови Держлісагентства України Віталія Чернякова, колишнього нардепа від "Свободи".

З 2011 року Атаманчук працював на посаді заступника начальника Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства.

Саме це відомство опікується Дніпровсько-Тетерівським лісництвом, у якого у 2012 році товариство "Кедр" Януковича забрало 30 тисяч гектарів землі для власного мисливського господарства "Сухолуччя".

Вовчук Петро Володимирович – з березня 2014 року директор Державної продовольчо-зернової корпорації України.

З 2011 року очолював ТОВ "ДПЗКУ земельний фонд", яку заснував сам, а потім віддав мажоритарну частку статутного капіталу фірми тому самому "Хліб інвестбуду" Юри Єнакіївського і банківських інвесторів з угрупування Володимира Путіна.

Також ДПЗКУ недавно вирішила вкласти гроші у ТОВ "Українська національна стивідорна компанія", яка належить одеським регіоналам Крукам. Щодо Круків зараз ведеться слідство.

Кадомський Артем Маркович – перший заступник керівника Державного агентства земельних ресурсів України. Нещодавно з цієї посади було усунуто скандального свободівця Сергія Рудика, який намагався на Дніпропетровське облуправління земресурсів призначити людину соратника Януковича Олександра Вілкула.

Сам Кадомський працює на посаді з ще 2010 року.

"Тобто він весь час правління Януковича працював у відомстві, яке контролювало роздачу земель і відповідні грошові потоки", – зазначає видання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Цієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: