Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат Держдуми придумав, як захистити російський інтернет від "відключення" Америкою

Четвер, 4 вересня 2014, 17:10

Депутат Держдуми Росії Ілля Костунов запропонував створити спецінструкції для громадян та приватних компаній для збереження працездатності російського сегменту інтернету в разі "відключення" його з боку США.

Про це повідомляють "Известия".

За його словами, ключова частина працездатності інтернету забезпечується міжнародною корпорацією з розподілу імен і адрес ICANN, яка знаходиться в юрисдикції США. Відключення ж інтернету в Росії призведе до надзвичайної ситуації у всій країні і порушення умов життєдіяльності людей.

"Американці можуть відключити інтернет, наприклад, перед виборами і звинуватити в цьому російську владу", – упевнений Костунов.

Держава, на думку депутата, повинна мати "План цивільної оборони при відключенні інтернету".

"У кожного громадянина нашої країни, на кожному підприємстві повинна бути флешка з програмою, яку при відключенні інтернету можна встановити, запустити альтернативну систему адресації і як мінімум забезпечити роботу російського сегмента інтернету", – заявив парламентарій.

Він нагадав, що в Білорусі та Китаї, внутрішні сегменти Мережі можуть працювати незалежно від ICANN.

Як відомо, навесні член Ради Федерації Максим Кавджарадзе запропонував створити власний внутрішній інтернет, закритий для країн Євросоюзу і США, і назвати його "Чебурашка".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування