Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Речник АТО: Донецький аеропорт - наш, територія контрольована

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 13:25

Сили АТО, які захищають донецький аеропорт, лише за півдня 3 вересня відбили три атаки бойовиків з використанням танків та продовжують контролювати усю територію летовища.

Про це повідомив речник АТО Владислав Селезньов кореспонденту Укрінформу.

"Бойовики заявляють про те, що вони 90%, а то й усі 100%, донецького аеропорту захопили - це все маячня і брехня. Старий, новий термінали, спостережна вишка - все це під нашим контролем", - заявив він, коментуючи сьогоднішні повідомленні на сепаратистських ресурсах про повне захоплення донецького аеропорту.

Прес-офіцер зазначив, що після невдалих двох вчорашніх атак, терористи зранку близько 6 години "розгорнулися у бойові порядки і штурмували по широкому фронту наші позиції". Атаку було відбито.

Після цього, о 8.45 російські найманці вивели два танки і намагалися зі сторони летовища штурмувати позиції наших військових.  Атаку також відбито.

Близько обіду бойовики вивели на бойові позиції вже 4 танки і одну зенітну установку та почали обстрілювати позиції українських військових. Однак і цього разу у них нічого не вдалося, окрім продовження руйнувань будівель, зазначив Селезньов.

За його словами, у результаті атак у п’ятницю було поранено трьох захисників аеропорту. Бойовики понесли значні втрати, однак їх кількість встановити складно.

Речник АТО також зазначив, що в аеропорту Донецька проведено ротацію особового складу, туди заведено "потрібну техніку".

"Ми готові до відбиття будь-яких атак. Більше того, ми їх вже успішно відбиваємо", - наголосив Селезньов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...