Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава комісії по Іловайську поскаржився на тиск із боку влади

Вівторок, 7 жовтня 2014, 10:50

Глава тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування трагедії під Іловайськом Андрій Сенченко стверджує, що влада блокує роботу комісії.

"Відбуваються системні зусилля з блокування такої роботи", – заявив Сенченко на брифінгу у вівторок в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що направив листа президенту України Петра Порошенка з проханням посприяти співпраці представників Міністерства оборони з комісією. За його словами, відповідь з Адміністрації президента був отриманий лише через 12 днів.

У відповіді глава Адміністрації Борис Ложкін повідомив, що звернення Сенченка направлено міністру оборони Валерію Гелетею і начальнику Генштабу Віктору Муженку.

Сенченко додав, що блокування роботи комісії "в першу чергу вигідно тим, хто намагається уникнути відповідальності". За його словами, закритий режим роботи тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин знищення літака Іл-76 ні до чого не привів.

Як відомо, наприкінці серпня під Іловайськом Донецької області противником були оточені добровольчі батальйони, підрозділи МВС та армії, що призвело до значних втрат в особовому складі а також захопленню в полон українських силовиків.

4 вересня Верховна Рада на закритому засіданні прийняла рішення про створення тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування обставин трагедії.

Генеральний прокурор Віталій Ярема заявив, що в рамках розслідування подій під Іловайськом проводяться військово-тактичні експертизи щодо дій керівництва Міністерства оборони та Генерального штабу під час проведення операції.

6 жовтня заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що МВС не приймало участь в плануванні операції під Іловайськом – за його словами, це робив начальник Генштабу Муженко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...