Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ: На "виборах" - десятки злочинів, "спостерігачі" - персони нон грата

Неділя, 2 листопада 2014, 15:38

СБУ та МВС кваліфікують все, що відбувається 2 листопада на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей як масштабний злочин проти українських громадян і документують масові факти терору, залякування, шантажу, підкупу, примусових робіт та викрадення людей.

Про це йдеться у заяві СБУ з приводу "виборів", що відбуваються на Донбасі.

"В рамках відкритого кримінального провадження СБУ та МВС документують десятки злочинів, які полягають у обстрілах мирних жителів, що не припиняються, диверсіях (м.Маріуполь), цинічного тиску зброєю і артилерією на громадян (м.Сніжне), підкупу і шантажу (м.Донецьк)", - заявили в СБУ.

"Відбувається цинічне примушування та заманювання громадян до "людоловок", а інакше не назвеш місця для псевдо-голосування. Тут людям за безцінь пропонують продукти харчування, овочі і фрукти, завезені Російською Федерацією з т.зв. гуманітарним конвоєм, є організованим злочинцями цинічним фарсом для того, щоб зібрати базу даних про людей і відсортувати їх за злочинними потребами ДНР і ЛНР", - йдеться у заяві СБУ.

Згідно з повідомленням, громадяни призовного віку "бачаться бойовиками і їхніми московськими господарями як гарматне м'ясо для боротьби проти України і як поповнення складу Збройних Сил Російської Федерації. Про це свідчать повістки про призов".

"Старших громадян, яких залякали і примусили прийти під дулами автоматів, підкуповують одноразовою передачею їм дешевих продуктів, комуністичною музикою і гаслами, які лунають з динаміків "людоловок". Здорових чоловіків середнього віку буде використано на примусових роботах - рити траншеї і будувати укріплення", - заявляють в СБУ.

"Усе це відбувається під прикриттям іноземних псевдо-спостерігачів, які уже, або будуть оголошені персонами нон гратана території України. Їхню діяльність ми трактуємо як злочинну підтримку бойовиків-терористів. Вони стали спільниками бандитів", - зазначили у відомстві. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: