Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На сході України працює 261 спостерігач ОБСЄ

Вівторок, 4 листопада 2014, 15:10

На сході України у складі моніторингової місії працюють 358 осіб міжнародного персоналу, серед яких 261 - спостерігачі.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає Інтерфакс-Україна.

На брифінгу в Києві у вівторок він повідомив, що керівник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугуль Апакан, виступаючи з регулярною доповіддю перед постійною радою ОБСЄ, закликав і надалі надавати матеріальну та фінансову допомогу для діяльності місії.

"Зокрема, для забезпечення збільшення місії до 500 осіб і відправлення 350 із них на схід України потрібен бюджет у EUR72,6 млн. З урахуванням наявних коштів та внесків зберігається недофінансування бюджету СММ у EUR38 млн ", - розповів Є.Перебиніс.

За його словами, нині на сході України у складі СММ працюють 358 осіб міжнародного персоналу, серед яких 261 - спостерігачі. "У Донецькій і Луганській областях присутні 124 спостерігачі", - сказав спікер українського зовнішньополітичного відомства.

При цьому Перебийніс також розповів, що з 1 жовтня члени СММ ОБСЄ стали свідками 90 випадків застосування зброї в Донецькій і Луганській областях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування