Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС направило Росії ноту протесту через агресію

Вівторок, 4 листопада 2014, 15:31

МЗС України направило ноту протесту в МЗС Росії у зв'язку з агресією Росії проти України.

Про це повідомив спікер МЗС України Євген Перебийніс, передає "Інтерфакс-Україна".

"В понеділок МЗС України направило на адресу зовнішньополітичного відомства Росії ноту, в якій висловлюється протест у зв'язку з триваючими актами агресії Росії проти України", - заявив він.

За словами Перебийніс, протест також висловлений через надання "підтримки терористичним угрупованням "ЛНР" і "ДНР", продовження дій, спрямованих на подальшу ескалацію ситуації в Україні, а також нарощування угруповання збройних сил РФ поблизу кордону України".

Він заявив, що Росія не дотримується мінських домовленостей щодо Донбасу, а займається їх саботажем.

"На жаль, кожен пункт цього документа протягом 2 місяців цинічно саботувався", - сказав Перебийніс.

Він нагадав, що тривають активні бойові дії, РФ не надала достатніх гарантій безпеки СММ ОБСЄ, а також заблокувала розширення мандата місії для здійснення моніторингу кордону.

Також не відведені всі незаконні військові формування і підрозділи збройних сил РФ.

Перебийніс також вказав на демонстративне ігнорування Росією думки міжнародного товариства про проведення псевдовиборів 2 листопада на частині Донбасу.

"Тим самим вона показала, що не веде мову про жодну деескалацію. Єдине, чого хоче Росія, це збереження хаосу і беззаконня на захоплених терористами територіях, економічне виснаження України; не дати їй реалізувати свою незалежну проєвропейську зовнішню політику", - сказав Перебийніс.

"Спроби Москви знайти будь-які обгрунтування для цих так званих "виборів" в мінських документах є марними. Ні в кого в світі немає ніякого сумніву, що їх проведення грубо порушило Мінський протокол від 5 вересня", - резюмував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування