Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін згадав про престолонаслідування

Середа, 5 листопада 2014, 15:46

Президент Росії Володимир Путін вважає, що "до ослаблення Росії привів складний порядок престолонаслідування".

Про це він розповів на виставці "Моя історія. Рюриковичі" у вівторок, повідомляють "Ведомости".

Путін звернув увагу на одну деталь, яка, на його думку, "має відношення до сьогоднішнього дня, до всієї нашої історії, і почасти може відповісти на питання, чому так було важко - війни, захвати".

"Ярослав Мудрий - мудрий, звичайно, багато зробив для країни, але престолонаслідування він не визначив так, як це було в деяких західних країнах: формула, за якою успадковувався престол у Росії, була дуже складною, заплутаною і призвела до роздробленості", - заявив президент РФ.

Він зазначив, що в ті часи "престолонаслідування переходило не просто до старшого по прямій лінії, а й ще до старшого за віком".

"Вони заплуталися зовсім і почали між собою воювати, все це призвело до роздробленості, до послаблення російської держави", - зазначив Путін.

Він зазначив: "Ми, знаючи це, повинні дуже серйозно ставитися до дня сьогоднішнього і завтрашнього"​​.

Президент РФ також процитував історика Ключевського, який казав, що "історія - не вчителька, вона нічому не вчить, вона наглядачка і карає за погано вивчені уроки".

Путін закликав російських педагогів, які розповідають учням про період роздробленості Русі, пояснювати такий "сигнал небезпеки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування