Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Байден похвалив Яценюка за заморозку соцвиплат для Донбасу

Четвер, 4 грудня 2014, 10:12

Віце-президент США Джо Байден привітав рішення прем'єра Арсенія Яценюка тримати на депозиті пенсії та інші соцвиплати громадянам, які перебувають на неконтрольованих українською владою територіях Донбасу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на реліз Білого дому про телефонну розмову двох політиків.

Згідно з повідомленням, сторони вважають можливим відновлення соцвиплат тоді, коли Росія створить для цього необхідні умови.

"Лідери двох країн закликали Росію негайно створити безпечні умови, які дозволили б забезпечити доставку гуманітарної допомоги українським урядом і відновити виплату соціальних платежів жителям, які знаходяться на територіях, контрольованих сепаратистами, на додаток до виконання умов, які Росія погодилася виконувати в мінських домовленостях від 5 вересня", – повідомляє Білий дім.

Також Байден і Яценюк обговорили необхідність виведення російських військ і важкого озброєння, звільнення українських заручників, повернення контролю над кордоном України, а також допуску місії спостерігачів ОБСЄ до розміщення вздовж російсько-українського кордону.

Згідно з інформацією, також обговорювалося мародерство з боку проросійських бойовиків в східних регіонах, зокрема збройні пограбування банкоматів і інкасаторських машин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування