Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко: у Білорусі цінують мир і зичать його Україні

Четвер, 1 січня 2015, 10:39

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в новорічну ніч нагадав білорусам про цінність миру й побажав Україні скоріше повернутися до мирного життя.

"Білоруси добре знають ціну миру й до сьогодні зберігають особливо трепетне ставлення до нього", - сказав він у зверненні до білоруського народу.

"Упевнений: кожен із нас бажає якнайшвидшого відновлення миру на землі наших братів. Це щиросердечне почуття нашого народу", - заявив Лукашенко, цитує "Інтерфакс-Захід".

Він наголосив, що в Білорусі зичать миру й щастя "усім нашим друзям і сусідам, ми робимо й будемо робити все, що від нас залежить, щоб зберегти його й захистити".

"Рік, що минає, раптово й трагічно довів нам справжню цінність миру, показав усім нам: будь-які життєві проблеми відступають на другий план, починають видатися дрібними й несуттєвими, коли рвуться снаряди, свистять кулі і ллється кров. Немає в людини нічого дорожчого за життя й права на життя", - сказав Лукашенко..

"Нам треба розуміти й пам'ятати, на чому ґрунтується справжній мир і що є головною загрозою для нього", - додав білоруський президент.

На його думку, основою справжнього миру є доброта й терпимість між людьми, готовність розуміти помилки, здатність у чомусь поступатися своїми інтересами.

"Ми наочно переконалися, до чого ведуть чвари, ненависть і внутрішня нетерпимість. Від яскравих і кричущих гасел, які сіють ворожнечу, – один крок до розколу суспільства, від розколу суспільства – один крок до загальної ненависті, а від неї один крок до війни. І якщо люди забувають про цінність миру й згоди, то всі ці три кроки вони роблять в одну мить", - сказав глава держави.

"Ми іноді, нарікаючи на тимчасові труднощі, не помічаємо найважливішого, не цінуємо ті дарунки, які є найважливішими. Справжні цінності не помітні в повсякденній суєті, і часто люди починають розуміти їх значення, коли втрачають їх безповоротно. Головна цінність, за яку ми повинні дякувати долі – це мир, мир у наших родинах, у нашій країні, у відносинах між людьми", - продовжив Лукашенко.

"Мир – це основа життя й процвітання, і тому в наступаючому 2015 році я, насамперед, зичу всім нам миру, миру в душі, у родинах і країні", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: