Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ просила докази: ЗМІ повідомили про вбитого російського офіцера-артилериста

Неділя, 8 лютого 2015, 17:14

На Донбасі загинув російський офіцер Нікіта Саньков, який служив у 19-ій мотострілецькій бригаді (Владикавказ, Північна Осетія).

Про це повідомила уральська інтернет-газета "Знак" у публікації від 7 лютого. 

"Повідомлення про загибель 23-річного жителя Єкатеринбурга Нікіти Санькова, який до останнього часу служив у Владикавказі, у 19-ій мотострілецькій бригади, з'явилося в соціальних мережах, зокрема у групі "Вантаж 200 з України в Росію" у Facebook. З опублікованих даних випливає, що він загинув 9 січня на південному сході України", - пише видання.

Російський офіцер, який загинув на Донбасі.
Скрін-шот публікацї у виданні "Знак" 

Зазначається, що Саньков народився 31 липня 1991 року, закінчив Свердловський кадетський корпус (Сисерть), далі - Єкатеринбурзьке вище артилерійське командне училище, а потім служив у Владикавказі.

"На сторінці Свердловського кадетського корпусу в соцмережі "Вконтакте" опубліковали співчуття з приводу загибелі Санькова: "Вшануймо пам'ять нашого випускника - Санькова Нікіти Сергійовича, який загинув при виконанні військового обов'язку 9 січня 2015. Вічна пам'ять", - написав директор кадетської школи Валерій Данченко. Щоправда, він не уточнив, де саме загинув Нікіта Саньков", - написав "Знак".

В офіційній групі 19-ої Червонопрапорної Воронезько-Шумленської орденів Трудового Червоного прапора і Суворова II ступеня мотострілковій бригаді у "Вконтакте" її учасники написали, що Саньков був лейтенантом, командиром взводу.

Подробиці його загибелі залишаються невідомими, додає видання.

Як відомо, 7 лютого у ході виступу у Мюнхені на безпековій конференції президент Петро Порошенко продемонстрував паспорти та військові квитки російських військових, які "заблукали в Україні", та були затримані  українськими силовиками.

Згодом російські ЗМІ повідомили, що представники РФ, які були присутні на конференції у Мюнхені "попросили українську сторону надати реальні копії документів з прізвищами, оскільки такі бланки (паспорти),  які були продемонстровані, можна купити і на ринку".

Україна регулярно оприлюднює докази присутності росіян на території Донбасу, які воюють на боці бойовиків. СБУ публікує записи аудіоперехоплень проросійських бойовиків, що свідчать про присутність та військову діяльність на території України саме російських військових. Зокрема, напередодні СБУ оприлюднила аудіозапис, що свідчить: РФ приховує факти загибелі росіян в Україні, впровадивши схему підміни документів на тіла загиблих.

8 лютого в РНБО повідомили, що неподалік Дебальцевого українські військовослужбовці вилучили у загиблих бойовиків документи, що засвідчують, що вбиті бойовики були росіянами.

Російські ЗМІ також повідомляють про участь громадян РФ у бойових діях на Донбасі: ресурс "Амур.інфо" повідомив про загибель в р-ні Дебальцевого (Донецька обл.) громадянина РФ, який воював на боці бойовиків.

Укрінформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування