Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль запропонував на Великдень відкрити частину кордону з РФ

Четвер, 2 квітня 2015, 15:28

Голова Луганської обласної держадміністрації Геннадій Москаль пропонує відкрити на Великдень та поминальні дні кордон із Росією, де є суміжні села.

Про це сказав "Українській правді" помічник Москаля Ярослав Галас, уточнюючи повідомлення на Facebook-сторінці ОДА.

Раніше на нараді з прикордонниками керівник області запропонував, щоб на Великодні свята люди змогли за спрощеною процедурою перетинати лінію кордону з Російською Федерацією у Луганській області.

Згодом він розповів про це на зустрічі з представниками релігійних конфесій.

"Я попросив, щоб на Великдень та поминальні дні прикордонники відкрили кордон там, де є суміжні села з Російською Федерацією. І там, і тут живуть українці. Хто хотів туди поїхати – вже поїхав, хто хотів втекти – давно вже втік", - сказав Москаль.

"Люди будуть мати можливість пересуватися за спрощеною процедурою перевірки документів та без огляду, щоб була можливість спокійно пом’янути своїх родичів", - вважає Москаль.

Зокрема, йдеться про контрольно-пропускні пункти у Станично-Луганському, Міловському, Троїцькому, Новопсковському та Біловодському районах Луганської області.

Водночас, помічник губернатора сказав, що українські прикордонники, схоже, не дуже схвалюють цю ідею, хоча кордон подекуди розриває тісні родинні зв’язки.

Помічник голови Державної прикордонної служби - прес-секретар Олег Слободян обіцяв уточнити позицію відомства, але сказав, що рішення має приймати Кабінет міністрів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...