Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама: США готові послабити санкції проти Ірану

Четвер, 2 квітня 2015, 22:52

Президент США Барак Обама назвав "історичною" домовленість щодо іранського ядерного питання, досягнуту 2 квітня за результатами переговорів у швейцарській Лозанні у форматі "6+1" (США, Росії, Китаю, Великої Британії, Франції й Німеччини, а також Тегерану).

Під час виступу в Білому домі він висловив сподівання, що це стане основою для укладання широкої угоди, яка задовольнить усі сторони.

"Сьогодні Сполучені Штати разом з нашими союзниками і партнерами досягли історичного розуміння з Іраном, яке в разі повного виконання запобігатиме отримання ним (Іраном) ядерної зброї", - заявив Обама, характеризуючи підсумок переговорів у Лозанні.

"Якщо ця концепція призведе до укладання остаточної всеосяжної угоди, це зробить нашу країну, наших союзників і наш світ більш безпечним", - заявив Обама, додавши, що вважає досягнуту угоду "гарною" й такою, що відповідає основним цілям Заходу.

Президент США заявив, що готовий до "поетапного послаблення санкцій" проти Ірану, додавши, що в разі порушень домовленостей ці обмеження можна буде повернути.

Як відомо, впродовж минулого тижня в Лозанні, Швейцарія, тривали переговори щодо досягнення принципових домовленостей про обмеження ядерної програми Ірану в обмін на послаблення санкцій. Переговорний процес був більш складним, ніж очікували сторони, через що його довелося продовжувати на кілька незапланованих днів.

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування