Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: Арешт екс-глави "міноборони ЛНР" у РФ може бути зачисткою ФСБ

П'ятниця, 3 квітня 2015, 14:30

Арешт у Петербурзі екс-"міністра оборони ЛНР" Олега Бугрова може бути пов'язаний не тільки з контрабандою труб, як це заявлено офіційно, але й можливо із зачистками, що проходять у бойовиків на Донбасі.

Про це пише російська Новая газета.

Бугров був арештований на місяць за клопотанням Слідчої служби УФСБ по Петербург й Ленінградській області кілька днів тому.

Його підозрюють в участі в поставках неякісних, "вживаних й контрафактних" труб підприємству "Усть-Лугу Ойл", яке завзято зв'язують із іменем Геннадія Тимченка, хоча насправді воно не належить йому вже понад рік.

"В офіційну версію мало хто вірить. Олег Бугров не був схожий на людину, яка може займатися професійно й у великих обсягах поставкою труб. Його максимум — те, чим займаються на території невизнаних республік практично всі, хто має найменший доступ до влади: вивезення і збут розпиляного металу", - пише газета.

"Але є й інші версії: "внутрішньополітичний" процес у силових структурах самопроголошених республік курирувало ФСБ, а Олег Бугор був одним з лідерів змови проти голови "ЛНР" Ігоря Плотницького, яка не відбулася", - додає видання.

На Донбасі Бугров - колишній "беркутівець", який раніше проходив по двох кримінальних справах - був комбатом батальйону "Зоря".

"Зоря" була практично єдиним боєздатним підрозділом, який підтримував тодішнього главу "ЛНР" Валерія Болотова. Інші командири Болотову не підкорялися.

З 27 серпня Плотницький призначає міністром МВС Ігоря Корнета, у минулому — сержанта роти ППС при Жовтневому райвідділі внутрішніх справ Луганська, звільненого з органів після участі в пограбуванні п’яного пенсіонера.

Бугров був призначений главою "Міноборони".

Ані польовим командирам, ані обом силовим "міністрам", Бугрову й Корнету, не подобалися Мінські угоди, вони склали своєрідну "партію війни", частина з цієї "партії" була зачищена.

Корнет як міністр МВС регулярно звітує перед Плотницьким. Вважається, що саме Корнет підставив Бугрова, який 15 січня негайно залишив "ЛНР", виїхавши в Петербург, де в нього є дружина й нерухомість.

"Арешт "чекістами" Бугрова 30 березня — фактичне завершення зачистки. Уже з 1 квітня козаки "Всевеликого війська Донського" отамана Козіцина, який також утік у Росію, переходять " під юрисдикцію" "силових структур ЛНР", -  зазначає видання. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:04
Росіяни вдарили КАБами по промисловому об’єкту у Сумах
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
Усі новини...