Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Петренко про виправдання Мельника: судова система прогнила

Четвер, 9 липня 2015, 15:52

Міністр юстиції Павло Петренко вважає, що виправдувальний вирок колишньому ректору Податкової академії і екс-депутату від ПР Петру Мельнику свідчить про "прогнилу" судову систему.

Про це він заявив журналістам, повідомляють "Українські новини".

"Це може свідчити про те, що судова система у нас, м'яко кажучи, дуже сильно відстає від тих змін, які є в країні. Вона є прогнилою по своїй суті, і те, що необхідно вносити зміни до Конституції, дати можливість повністю перезавантажити персональний склад суддів, – це однозначно", – сказав Петренко.

Міністр висловив сподівання, що прокуратура подасть апеляцію на рішення суду, і Апеляційний суд скасує виправдувальний вирок.

Як відомо, 8 липня Ірпінський міський суд Київської області виніс Мельнику оправдальний вирок.

Депутат від "Народного фронту" і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко назвав імена суддів, які винесли це рішення, і закликав їх покарати.

У липні 2013 року Мельник був затриманий співробітниками міліції у власному кабінеті при отриманні хабара. 7 серпня на нього одягли спеціальний браслет, який дозволяє відстежувати всі переміщення заарештованого. У ніч на 9 серпня Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку, а згодом знайшовся у США.

Після перемоги Мйдану Мельник повернувся в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування