Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: На корінні народи Криму тисне російська репресивна машина

Неділя, 9 серпня 2015, 12:49

Росія має припинити окупацію Криму, кричущі порушення основних прав і свобод людини, витіснення з території півострову корінних народів.

Про це йдеться у заяві МЗС України з нагоди Міжнародного дня корінних народів світу, повідомляє 9 серпня прес-служба МЗС.

"Російська окупаційна влада зухвало ігнорує фундаментальні права кримськотатарського народу, який більш ніж 70 років тому вже пережив трагедію примусової депортації.  Системними стали випадки обмеження свободи віросповідання і зібрань, тиск на представників корінних народів, зокрема на кримських татар, з метою відмови від громадянства України, а також придушення їхньої етнічної ідентичності", - підкреслюється у заяві відомства.

Також в МЗС зазначили, що з боку РФ посилюються гоніння на кримськотатарські ЗМІ та журналістів.

"Заборонено в’їзд на територію Криму лідерам кримськотатарського народу, до думки яких дослухається міжнародна спільнота. Продовжуються незаконні арешти і вбивства кримськотатарських активістів", - заявили в МЗС.

"МЗС вчергове звертає увагу на систематичне порушення Російською Федерацією прав корінних народів на території тимчасово окупованого Криму та Севастополя. ... Корінні народи Криму змушені протистояти свавіллю російської окупаційної влади. Позбавлені права вільно жити на своїй історичній Батьківщині, корінні народи окупованого Криму піддаються дедалі зростаючому тиску з боку російської репресивної машини", - йдеться у документі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування